free web design templates
SKOLFADDERGE ETT BARN SHANSEN

DIN GÅVA ÄR OVÄRDERLIG
KONTONUMMER:
Sverige – 8431-9,53076604-7
Norge – 143 009 19 414

Utbilda barnen genom att bli SKOLFADDER

Detta är CA-N's huvudprojekt som drivits ända sedan start 2012. Vi arbetar här för barns rättigheter till utbildning. Utan denna möjlighet blir livet och framtiden för dessa fattigaste näst intill omöjlig att förbättra. Vi jobbar främst med att utbilda unga tjejer då de tyvärr är de med minst chans i livet. Att bli bortgift vid tidig ålder är vanligt i Etiopien, men en enkel åtgärd mot detta är just att de får utbildning och får gå i skolan.

Att för dem få gå i skolan betyder inte bara att de kan undgå tidigt äktenskap, utan även få ett liv med hopp och tro om en ljus framtid med egen försörjning. Med kunskap kan de också motsätta sig könsstympning vilket är ett stort problem i vissa områden. 

Våran samarbetspartner RPC känner till varje barns behov och väljer ut de barn som lever under de fattigaste förhållandena.

Med detta projekt vill vi självfallet hjälpa alla barn, men det är här vi behöver din hjälp så fler får denna ovärderliga möjlighet.

De barn som vi kan hjälpa med utbildning får också tillgång till en Läkemedelsfond som vi upprättat. Detta för att barnen ska få den läkarvård och behandling som de själva inte har råd med. 
Så här blir du Skolfadder 
Vill du bli skolfadder och bidra i våra projekt på lång sikt.
Då kan du: Gå in på din internetbank och göra en fast överföring med önskat belopp och datum för överföringen. Här funkar endast kontonumret. Märk din överföring med ditt namn.


Sverige – 8431-9,53076604-7
Norge – 143 009 19 414

Mobirise

Samma tjej som på videon nedan! 
Denna bild är tagen 2012 där jag håller en av de flickor vi har förmånen att kunna hjälpa med utbildning.
Det är då samma tjej som vi kan se på videon här under där Hirmala Akliluu berättar vad det har betytt för henne.

Become a School sponsor

För 100 kr/månaden så får barnet följande:
– Skolmaterial.
– Skolsäck
– Matlåda
– Skoluniform
+ Nu även läkarvård och mediciner vid behov

Lägg in en månadsvis överföring till
Sverige – 8431-9,53076604-7
Norge – 143 009 19 414
Banker: Westra Wermlands Sparbank
eller Swedbank Norge 

Mobirise

Barn och mormor som får hjälp
Mormor till pojken som vi kallar "Jonas". "Jonas" är en 9-årig pojke och elev i andra klass vid Adama Primary School. "Jonas" har varit en av de OVC: er som fått stöd från CAN-programmet sedan 2016. "Jonas" mamma har psykiska utmaningar och hon tillbringar större delen av sin tid som gata. Hon blev våldtagen av en okänd kille när hon levde på gata som psykiskt sjuk kvinna och på grund av detta blev mamman gravid och fick "Jonas". Att vara gravid och psykiskt sjuk, tillbringar hon hela sitt liv på gatan och på grund av de många utmaningar som hon mötte under graviditeten var "Jonas" också psykisk sjuk från födseln. 

"Jonas" går på sin skola i klass med specialbehov som är arrangerat separat för elever med psykiska problem. Nyligen, på grund av Coronavirus-pandemin, är skolorna stängda och eleverna tvingas stanna hemma. "Jonas" bor hemma hos mormor. "Jonas" tillbringar mestadels sin tid hemma och leker med sina vänner i grannskapet och läser ibland böcker. När han spelade med sina vänner, fick "Jonas" allvarliga skador på handen och hans finger var kritiskt skadat. På grund av CAN-programmets medicinska stöd tog hans mormor honom till sjukhus. 

Han behandlades väl. Läkaren ordinerade honom mediciner som skulle tas med spruta. "Jonas" har tagit all den föreskrivna medicinen och är nu frisk. "Jonas" och hans mormor är så tacksamma för det medicinska stödet från Children Aid-Now. Mormor sa: ”Gud välsignar alla som stödde mitt barnbarn för att komma tillbaka och bli frisk. Children Aid-Now levererar inte bara utbildningsmaterial och stöder mitt barn att stanna i skolan. Dessutom stöder COVID CAN i denna kritiska tid med sanitetsmaterial och matvaror. Jag är så tacksam för alla stöd. 
Gud välsigne er alla!”

Lishan Seyoum
RPC, Program Manager

Mobirise

Skolbarn och hennes far som får hjälp 
Gestew är far till Rediet. Rediet är en 12-årig tjej och eleven i klass 5. Rediet och får stöd från CAN-programmet och blev antagen i projektet 2016. Som en global kris på grund av Coronavirus-pandemin är alla skolor stängda och eleverna har stannat hemma från mitten av mars 2020 till dags dato. (Aug. 2020) Rediet tillbringar sin tid hemma med att arbeta med sin bror och syster. På samma sätt tillbringar Rediet också sin tid med att läsa böcker och studera. 

Gestew är familjens försörjare. Han är en dags arbetare och han brukade arbeta med tillfälliga jobb för att generera lite inkomst för att upprätthålla familjens. Pandemin har dock påverkat jobbmöjligheten allvarligt och han har misst alla sina jobb. Detta är en kritisk verklighet av livet och det är svårt för familjen att överleva. Men matstödet till CAN-programmet har hjälpt dem mycket. Gestew sa: ”Jag har inga ord för att förklara hur otroligt tacksam jag är för alla stöd som ni gör för min dotter Rediet och min familj. 

Jag är en dagsarbetare och gör allt jag kan får den magra inkomst jag klarar generera. Livet är väldigt tufft för mig att uppfostra mina barn och skicka dem till skolan. Jag är så tacksam att Children Aid-Now tillhandahåller utbildningsmaterial, medicinsk service och allt för min dotter Rediet. Under denna kritiska tid på grund av pandemin har ert stöd dessutom upprätthållit min familj. Om ni inte var vid vår sida, hade det varit mycket svårt att ens fortsätta leva. Gud välsigne dig för allt du gjorde för oss. ”

Lishan Seyoum
RPC, Program Manager

FÖLJ OSS PÅ!

NYHETSBREV

Address

Östegård Kronrena                     
672 96 Töcksfors
Sweden

Contacts

Email: benny[at]childrenaid-now-com                     
Phone: +46 708-89 82 83