build a siteINCOMING GENERATING ACTIVITY
IGA = Mikrolån

 Income Generating Activity - IGA är ett övergripande projektnamn som består av två delar. Det riktar sig till kvinnor som kämpar med att försörja sig och sina barn, som även är de barn vi sponsrar med skolgång genom projektet ”Utbilda barnen”. Små grupper om ca. 24 kvinnor får stöd och rådgivning för att stärka deras syn på sig själva som kvinnor. Utöver detta kommer kvinnorna överens med RPC om vilka av dem som ska gå en annan kurs där de får utbildning om hur man sköter ett litet företag med sparande, bokföring och ekonomi osv.

De utvalda kvinnorna får senare ett microlån som gör det möjligt för dem att starta sin egen verksamhet. Varje månad sparar de en viss summa för att avbetala lånet. 

När hela lånet är avbetalt kan pengarna arbeta för en ny grupp behövande kvinnor. Genom att hjälpa dessa mödrarna till egen försörjning kan de också vid senare tillfälle ta hand om sin egen familj, vilket också inkluderar barnens skolgång.

Vi letar nu efter:

Vi letar nu efter sponsorer till 3 grupper med mammor á 24 i varje grupp. Dessa mammor skall få 2.000 SEK vardera som ett lån.
(= $ 250) Hjälp dessa utsatta kvinnor och stärk kvinnans syn på sig själv, och kunna försörja sin egen familj.

Totalt behöver vi samla in 150.000 SEK
($ 18.800)


Uppdatering om IGA-
Income Generating Activity. 

April 2019

Seada Woldesir är en mor till Hikma Awol. Hikma är en 13 årig tjej och 6:e klasselev. Seada är en av de 24 OVC-föräldrar som arbetar med inkomstgenererande aktiviteter. Seada säljer damkläder genom gatuhandel kring ett område som heter Gimb Gebeya. Seadas verksamhet fungerar bra med undantag för juridiska svårigheter hon har genom sin affärsposition som arbetsplats. På grund av denna utmaning konfronteras Seada ofta med polisen, eftersom gatuförsäljare är informella och olagliga av regeringen.

För att möta denna utmaning har Seada diskuterat med den lokala förvaltningsorganet för att komma åt en arbetsplats för företaget.

Trotts denna utmaning arbetar Seada flitigt. Dessutom har hon engagerat sig delvis i ett arbetsprogram som hjälper till att hon tjänar lite extra inkomst för familjen.

Från tiden som Seada gick med i CAN IGA-programmet, har hon observerat flera förändringar varje dag i hennes försörjning och liv. 

Hon har bra besparingar både i bank och lokalt i form av "Ekub". Innan jag gick med i CAN´s IGA-program brukade jag ha svårt att mata sin familj och betala hyran för familjens rum. Hon säger att det fanns tider som jag ville dö istället för att se min familj lida så.

Men nu, på grund av CAN IGA-programmet, kan hon mata sin familj tre gånger om dagen, kunna täcka hyran utan problem, hennes barn är lycklig och går i skolan. Dessutom kan Seada spara pengar för sin och barnens framtid.

Mobirise

Våra sponsorer

Vi är så tacksamma till er som vill stödja detta arbete.
Här har vi valt att presentera de företag som valt att stödja arbetet med att ge kvinnor ett mikrolån och på så sätt gett dom en möjlighet till egen försörjning.

FÖLJ OSS PÅ!

NYHETSBREV

Address

Östegård Kronrena                     
670 10 Töcksfors
Sweden

Contacts

Email: benny[at]childrenaid-now-com                     
Phone: +46 708-89 82 83 

Mobirise

Make your own website in a few clicks! Mobirise helps you cut down development time by providing you with a flexible website editor with a drag and drop interface. Mobirise Website Builder creates responsive, retina and mobile friendly websites in a few clicks. Mobirise is one of the easiest website development tools available today.